Wie is Tom?

Tom van Sprang werd in 1987 geboren in Tilburg en is een product van Ad en Helma van Sprang. Hij leeft en woont sindsdien in Haaren en is vrijgezel. Sinds zijn jeugd verknocht aan Haaren, vanaf zijn 5e voetballend bij Nemelaer en altijd actief geweest met het organiseren van verbindende activiteiten in het dorp.

Tussen 2004 en 2014 actief lid geweest van de activiteitencommissie bij Nemelaer. Daarnaast tussen 2004- en 2009 bestuurslid geweest bij KPJ Haaren. In 2009 stond hij aan de wieg van Rebirth Festival. Sinds de eerste editie in 2009 is Tom één van de drijvende krachten en organisatoren van het Rebirth Festival, intussen 1 van de grootste dance festivals van Nederland.

In 2016 is hij initatiefnemer van de Stichting Rebirth Samen voor Haaren. Met deze stichting wil Rebirth de onderlinge samenhang tussen mensen, verenigingen, bedrijven en andere organisaties vergroten, waardoor de inwoners van Haaren nog trotser kunnen zijn op de gemeenschap. Dit doen zij door sociaal verbindende activiteiten te organiseren voor doelgroepen die zij met hun reguliere evenementen niet bereiken.

Tom is opgeleid als maatschappelijk werker en heeft enkele jaren als woonbegeleider in de psychiatrie gewerkt. Tijdens zijn master Zorgethiek en Beleid is zijn inzicht en affiniteit met de beleidsmatige kant van het organiseren van zorg in de samenleving verder aangesterkt. Als management trainee van Talent 4 Care heeft hij verschillende functies ingevuld als adviseur o.a. voor het directie-team van het Havenziekenhuis. Sinds begin 2018 is hij als zelfstandige actief in zorg & welzijn.