“Waarom jouw stem ertoe doet”

Als kleine jongen nam mijn vader Ad van Sprang me mee naar Nemelaer. Ik ging daar met veel plezier voetballen en werd onderdeel van de Nemelaer familie. In de pubertijd kwam de KPJ (wat inmiddels is uitgegroeid tot Rebirth) in beeld. Lekker een pilsje drinken op vrijdagavond in het club-gebouw. En zaterdagochtend met een kater op de fiets richting ’t Holleneind om bij Kees Burgmans wat planten te sjouwen. Er moest immers wat verdiend worden om ’s avonds bij Ine en Christ aan de bar te hangen. Het weekend werd steevast afgesloten in de kantine van Nemelaer.

Vervang Nemelaer, de KPJ, Kees Burgmans, Ine & Christ door een andere vereniging, boomkweker of horecagelegenheid en dan staat hier misschien het verhaal van jouw jeugd in het Haarense.

De verenigingen, de agrariërs, de horeca en andere
ondernemers. Samen met de inwoners van Haaren zorgen zij voor het karakter van ons dorp én de levendigheid in ons dorp.

De aanwezigheid van de juiste voorzieningen voor jong én oud zorgen er voor dat we als dorp kunnen blijven groeien. Zodat de verenigingen en scholen van jonge aanwas blijven voorzien.

Zodat senioren, zoals mijn oma Annie van Sprang, zo zelfstandig mogelijk en op een fijne manier in het dorp kunnen blijven wonen waar ze zijn opgegroeid. Ook als ze specifieke zorg nodig hebben.

Dat is waarom het ertoe doet dat er ruimte is en blijft voor verenigingen om te kunnen doen wat ze willen doen. Zij zijn de sociale ‘lijm’ voor ons dorp. Daar ontmoeten we elkaar, leren we elkaar beter kennen. Helpen we elkaar.

Dat is waarom het ertoe doet dat er in het dorp Haaren gewerkt wordt aan een levendige dorpskern met een geschikt
Gemeenschapshuis en de juiste voorzieningen voor jong én oud.

Dat is waarom we ondernemers in Haaren moeten koesteren en moeten zorgen dat bestemmingsplannen, ook in het buitengebied, toekomstbestendig zijn.
Dit alles tijdig afgestemd en in samenspraak met de buurgemeente, zodat we niet voor verrassingen komen te staan.

En dat is waarom het ertoe doet dat jij woensdag 21 maart gaat stemmen en jouw stem laat horen.
Kies woensdag voor de toekomst van Haaren.
Namens Samenwerking ’95 zet ik me hier graag voor in.
Met circa 200 stemmen kan ik plaatsnemen in de Raad. Daarom vraag ik om je voorkeurstem.

 

Lijst 1 – Nr. 14 – Tom van Sprang

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *